שילוב בין עיר לכפר

 


כשהגעתי למקום הפרוייקט העתידי נגלה לעיני מחסן קטן בשטחו של בית פרטי בן 17 שנים.
שיטחו של המחסן הצר והארוך היה 16.5 מ"ר ורצונו של הבעלים היה להפוך אותו לדירת סטודיו קטנטנה
אשר תעמוד לרשות בנו המתבגר.
במילים יפות מדובר היה בחורבה שהוזנחה ושימשה בעיקר את שני הכלבים של בעלי הבית.
בעל הבית פנה אלי בסקפטיות רבה לגבי ביצוע הפרויקט  וחשש שלא נצליח להפוך את המקום למקום
מספיק סוציאלי למגורים.
על אף מגבלות השטח התחלתי לתכנן אט- אט ותוך כדי תנועה.
במהלך הבניה גיליתי עוד ועוד מגבלות ומאידך מצאתי דרכים יצירתיות "לגנוב" שטח נוסף
לטובת הגדלת שטחה של דירת הסטודיו.הפרוייקט כלל את תכנון הבניה,
תכנון חשמל ותקשורת, תכנון תאורה, אינסטלציה מיזוג אויר,
מערך הריהוט ואבזור מלא עד לאחרון המזלגות שבמגירת הסכו"ם.
אתגר ההתמודדות עם שטח כה קטן הוא למעשה זה שיצר את הקונספט העיצובי:
שילוב מנצח בין העיר לבין הכפר- שמירה על מראה כללי נקי וכמה שיותר פתוח אך מלא בפרטים
קטנים וקסומים אשר יוצרים אוירה נעימה ומייחדים את הדירה ומעניקים לה יתרון על פני דירות גדולות ומרווחות.
כלומר: "קטנה- אך בה הכל".
המטרה הייתה ליצור דירה שתזכיר את הברים והחנויות בתל אביב- יפו;
מצד אחד צעירה, נקייה ומודרנית ומצד שני מלאה בנגיעות מגניבות של פעם.
ובשעות הערב, מדליקים את כל גופי התאורה עם נורות "הפחם" המתועשות ומרגישים כמו בבר בשוק הפשפשים.